Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024
Χανιά 29 Απριλίου 2024

Κριτική από τους ΠοδηΛάτρεις στο Δήμο Χανίων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Οι ποδηΛάτρεις συμμετείχαμε με χαρά στην σχολική εκδήλωση “ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΡΑΗ” 2024 αλλά και είχαμε και άγχος για την μαζική ποδηλατοκίνηση των μαθητών στο κέντρο της πόλης με ασφάλεια. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στην συνδρομή των ποδηλατών εκπαιδευτικών και των διευθυντών των τεσσάρων σχολείων της Κοραή συν του 5ου Γυμνασίου Χανίων, των συνδιοργανωτών μαθητών που βοήθησαν πολύ στην οργάνωση του εγχειρήματος, των εθελοντών φοιτητών του Πολυτεχνείου, της διευθύντριας της Τροχαίας και τους τρεις δικυκλιστές που μας συνόδευαν, των ποδηλατών εθελοντών και προσωπικού του ΚεΘΕΑ Αριάδνη που πάντα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και φυσικά των εθελοντών από τους ποδηΛάτρεις που ανέλαβαν το δύσκολο και αγχωτικό έργο της προστασίας των ποδηλατών στους αφιλόξενους έως και επικίνδυνους δρόμους της πόλης των Χανίων.

“Θέλουμε να πηγαίνουμε στο σχολείο με το ποδήλατο” ζήτησαν οι μαθητές που βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο Χανίων. Προφανώς όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι δεν μπορούν. Κινδυνεύουν.
Να γιατί: Η ποδηλατολωρίδα της Γιάνναρη δεν έχει οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση) , τα προστατευτικά κολωνάκια “μπάζουν” ασυνείδητους αυτοκινητιστές αφού είναι αραιά και χαμηλά. Στην Σκαλίδη τα΄ίδια και επίσης η λωρίδα μέχρι το Πανελλήνιο αντί να επεκταθεί, εξαφανίστηκε και στην θέση της εμφανίστηκαν τα γνωστά παρκαρισμένα. Στην Κυδωνιάς τα εξαρχής αραιά κολωνάκια έμπαζαν ανέκαθεν, η διασταύρωση στο ΚΤΕΛ παραμένει επικίνδυνη και μετά … πάπαλα ο ποδηλατόδρομος. Τώρα ξανά παρκαρισμένα όπως τον παλιό κακό μας τον καιρό. Έτσι οι μαθητές έπρεπε να ποδηλατήσουν ανάμεσα σε παρκαρισμένα και κινούμενα οχήματα.

Αν και ο Δήμος είχε ειδοποιηθεί για αυτή την εκδήλωση και του είχε εγγράφως ζητηθεί να προστατεύσει τους ποδηλατόδρομους ώστε να κινηθούν με ασφάλεια οι μαθητές δεν έκανε τίποτα. Έτσι οι μαθητές συνάντησαν αρκετούς πενταλεπτάκηδες, παρκαρισμένα μηχανάκια και φορτηγάκια μεταφορικών εταιρειών κ.ά ωραία που βέβαια έφυγαν πρόσκαιρα με την πίεση του κόσμου και της Τροχαίας αλλά σίγουρα επανήλθαν πέντε λεπτά μετά στον τρύπιο ποδηλατόδρομο του Δήμου Χανίων.

Οι αντιφατικές και στα όρια του παραλόγου ενέργειες του Δήμου που ακόμα εδώ και 18 μήνες φτιάχνει και μετά χαλάει και μετά ξαναφτιάχνει και μετά καταργεί ποδηλατόδρομο κάθε άλλο παρά γεμίζουν ελπίδα τους μαθητές και τους υπόλοιπους εν δυνάμει ποδηλάτες στα Χανιά.

Ως πότε θα παραμένει ο Δήμος Χανίων ουραγός σε αυτό το θέμα; Ως πότε θα καλωσορίζει όλο και περισσότερα αυτοκίνητα και τσιμέντα εις βάρος του πράσινου, της καθαρής και ανθρώπινης πόλης; Ως πότε θα ευαγγελίζεται “πράσινη πόλη”, “υποδειγματική πόλη” και άλλα παχιά κούφια λόγια με όλο αυτό τον χαμό από αυτοκίνητα, εξατμίσεις, ηχορύπανση, πεζοδρομήσεις με τσιμέντα και κυκλοφορία μηχανοκίνητων; Οι ποδηΛάτρεις όπως όλοι οι Χανιώτες που σκέφτονται το γενικό καλό καλωσορίζουν κάθε ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανθρώπινης, πράσινης, οικολογικής πόλης χωρίς πήχτρα αυτοκινήτων παρκρισμένων ή κινούμενων αλλά με πραγματικά πράσινες προστατευμένες και προσβάσιμες διαδρομές για πεζούς, αμεα, ποδηλατες με λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο πράσινο, περισσότερες φυτεύσεις περισσότερα φυσικά, οικολογικά υλικά. Αν θέλει ο Δήμος να προχωρήσει πραγματικά και ειλικρινά προς αυτή την κατεύθυνση οι ποδηΛάτρεις αποτελούν φυσικούς σύμμαχους. Αλλά αυτή η κατεύθυνση θα έχει αντιπάλους εταιρείες εργολάβων, τσιμέντων, αυτοκινήτων και όσους νοιάζονται μόνο για το δικό τους βόλεμα και ας γεμίσουν τις τάφρους, τους πεζοδρόμους και όλη την πόλη με παρκαρισμένες λαμαρίνες. Ας αποφασίσει ο Δήμος με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ
Δεν ανεχόμαστε ούτε την κοροϊδία ούτε την αλαζονεία της εξουσίας που ενεργεί χωρίς διαβούλευση και δεν έχει αποφασίσει σε ποια βάρκα να πατήσει.

 

The post Κριτική από τους ΠοδηΛάτρεις στο Δήμο Χανίων first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 14 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram