Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 20 Απριλίου 2024

Στη Σίκινο η «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» – Πανηγυρική υποδοχή από τους κατοίκους

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ertnews-rec-sdi_20240420_145233.01_24_25_22.Still010

Για 10η συνεχόμενη χρονιά η ομάδα γιατρών «Σύμπλευση» ταξιδεύει σε οχτώ ακριτικά νησιά για να προσφέρει δωρεάν εξετάσεις και υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.

Σε αυτό το ταξίδι συμμετέχουν περίπου 100 εθελοντές, διοργανώνοντας επίσης εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.  Η ομάδα εθελοντών «σύμπλευση», βρέθηκε στην Σίκινο και την Ηρακλειά, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες 20 διαφορετικών ειδικοτήτων. Το συνεργείο του EΡΤNews αποτύπωσε τις δράσεις των εθελοντών και την θερμή υποδοχή των νησιωτών.

Μετά την Ηρακλειά, η ομάδα ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ βρέθηκε στη Σίκινο. Η μικρή, απομονωμένη νησιωτική κοινότητα υποδέχτηκε τους επισκέπτες με πανηγυρική διάθεση.

Εκατό περίπου γιατροί και εθελοντές προσφέρουν εδώ τις υπηρεσίες τους. Στο πλαίσιο των δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων στους κατοίκους της Σικίνου, οι γυναίκες έχουν την ευκαιρία να κάνουν τεστ παπ, υπερηχογράφημα και έλεγχο μαστών από εξειδικευμένους γυναικολόγους της ομάδας. 

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και την Ειρήνη Κυρίτση ο δήμαρχος της Σικίνου, Βασίλης Μαράκης ανέφερε «δεν είναι μια φορά που έρχονται και μετά τέλος, έχουμε επαφή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, μας καλύπτουν ιατρικά και μας βγάζουν από την ανασφάλεια που έχουμε οι μικρές κοινωνίες» .

Εκτός από την Ηρακλειά και τη Σίκινο, οι γιατροί και οι εθελοντές θα επισκεφθούν τη Χάλκη, την Τήλο, τη Νίσυρο, την Ψέριμο, την Τέλενδο και τη Δονούσα, καλύπτοντας συνολικά 500 ναυτικά μίλια, υπηρετώντας τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram