Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 08 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την ΠτΔ: Θα θέσω στον Ερντογάν το θέμα της Μονής της Χώρας

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

PROEDRIKO

Νέο προσκλητήριο προς τους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στις Ευρωεκλογές εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Προέταξε επίσης το ευρωπαϊκό διακύβευμα των Ευρωεκλογών. «Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές θα ενισχύσει τελικά και την ίδια τη νομιμοποίηση της χώρας να διεκδικεί περισσότερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ειδική μνεία στις γεωπολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές αλλά και περιβαλλοντικές εξελίξεις που θα βρεθούν στον ορίζοντα των Βρυξελλών στην επόμενη πενταετία.

«Θέλω, με την ευκαιρία της συνάντησής μας, να επαναλάβω την ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή σε μια πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία, η οποία αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, καθώς αυτά τα οποία θα αποφασιστούν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια είναι βέβαιον ότι θα έχουν επιπτώσεις και εντός της πατρίδας μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός στιγμάτισε την τακτική της πόλωσης που όπως επεσήμανε, έχουν χαράξει και ακολουθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εύχομαι να μείνουμε μακριά από την τοξικότητα και τον διχασμό, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η ευχή μου θα εισακουστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με το βλέμμα επίσης στην επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της ηγεσίας της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί το ιστορικό μνημείο της Μονής της Χώρας, ένα θέμα που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα το θέσει στη συνάντησή του με τον κύριο Ερντογάν.

«Η λειτουργία ως τεμένους της Μονής της Χώρας δεν είναι καλό μήνυμα, πρόκειται για ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Όταν θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις, πρέπει να σεβόμαστε τις κοινές αξίες» τόνισε από την πλευρά της η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 8 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram