Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Κόσμος 06 Μαΐου 2024

Σκωτία: Νέος ηγέτης του εθνικού κόμματος SNP ο Τζον Σουίνι

Σκωτία: Νέος ηγέτης του εθνικού κόμματος SNP ο Τζον Σουίνι Σκωτία: Νέος ηγέτης του εθνικού κόμματος SNP ο Τζον Σουίνι Σκωτία: Νέος ηγέτης του εθνικού κόμματος SNP ο Τζον Σουίνι
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

BRITAIN-SCOTLAND-POLITICS-PARTIES-SNP

O Τζον Σουίνι είναι ο νέος ηγέτης του εθνικού κόμματος της Σκωτίας, με το κόμμα να επιβεβαιώνει ότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος μετά την παραίτηση του Χαμζά Γιούσαφ. Με ανάρτησή του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σκωτίας στο X, είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που εκλέχτηκα αρχηγός του SNP. Θα δώσω ό,τι έχω για να υπηρετήσω το κόμμα μου και τη χώρα μου».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Αυτή την εβδομάδα, ο Τζον Σουίνι θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του τοπικού κοινοβουλίου Χόλιρουντ ώστε να αντικαταστήσει τον κ. Γιούσαφ και ως πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξη τύπου στην Γλασκώβη, ο κ. Σουϊνι υπογράμμισε ότι θέλει να απευθυνθεί σε όλους στη χώρα, όχι μόνο σε όσους υποστηρίζουν το SNP και να μοιραστεί το όραμά του για το μέλλον της Σκωτίας. Και τόνισε ακόμη ότι το κόμμα πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται. «Αυτό πιστεύουμε ότι είναι σωστό».

Ο Γιούσαφ παραιτήθηκε από επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), το οποίο υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Σκωτίας, έπειτα από μια εβδομάδα χάους που προκλήθηκε από την ακύρωση εκ μέρους του μιας συμφωνίας με τους Πράσινους της Σκωτίας για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

Στη συνέχεια, απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη για να επιβιώσει από τις προφάσεις μομφής εναντίον του, που αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram