Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Χανιά 19 Απριλίου 2024

Χανιά: “Κραυγή” απόγνωσης από τους καταστηματάρχες της παλιάς πόλης: “Τα προβλήματα “πνίγουν” την περιοχή…”

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Με ανακοίνωσή του  ο σύλλογος εμπορικών και τουριστικών καταστημάτων της παλιάς πόλης, κατηγορεί την δημοτική αρχή για απραξία στην επίλυση των πολλών προβλημάτων της περιοχής.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Άφωνοι παρακολουθούμε για μια ακόμα χρονιά την απόλυτη απραξία των αρμόδιων φορέων για μια σειρά προβλημάτων που χρόνια ταλαιπωρούν το στολίδι του νομού μας, την Παλιά Πόλη των Χανίων.

Προβλήματα που στο πέρασμα του χρόνου αντί να λύνονται μεγεθύνονται, καθιστώντας έτσι την Παλιά Πόλη των Χανίων αφιλόξενη, μίζερη και απροσπέλαστη για τους κατοίκους, τους επισκέπτες της (ντόπιους και ξένους), τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

Πόση ακόμα αδιαφορία μπορεί να αντέξουν όλοι οι παραπάνω?

Πόση ακόμα υπομονή στις υποσχέσεις για την επίλυση ακόμα και των πιο απλών και ΔΙΚΑΙΩΝ αιτημάτων που ποτέ δεν γίνονται πράξη?

Πόση ακόμα ανοχή στα ψέματα που έχουν ακουστεί από τους “άρχοντες ” της Δημοτικής Αρχής και τον ίδιο τον Δήμαρχο?

Είναι κ. Δήμαρχε και κ. αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι τόσο δύσκολο να μεριμνήσετε για την ασφάλεια όσων απλά κάνουν τον περίπατο τους στην Παλιά Πόλη, επισκευάζοντας απλά τα εκατοντάδες σημεία – παγίδες στα πλακόστρωτα της ?

Είναι κ. Δήμαρχε και κ. αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι τόσο δύσκολο να βάψετε τις διαβάσεις πεζών, να αντικαταστήσετε τις κατεστραμμένες πινακίδες, και να αποκαταστήσετε τον φωτισμό όπου υπάρχει βλάβη?

Είναι κ. Δήμαρχε και κ. αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι τόσο δύσκολο να ανακαινίσετε και συντηρήσετε τις δημόσιες τουαλέτες της οδού Ζαμπελίου και της Πλατείας Τάλω? Είστε αλήθεια υπερήφανοι με την εικόνα τους ή ….με την δυσοσμία τους ???

Ακόμα και εκεί όμως που έχουμε αναγνωρίσει το έργο σας, όπως στην καθαριότητα, εσείς κάνετε ότι είναι δυνατόν να μας απογοητεύσετε.

Μια βόλτα στα τείχη πίσω από την Σκρυδλώφ είναι αρκετή.

Μετά την κοινοποίηση από τα τοπικά ΜΜΕ για την “ζούγκλα ” που επικρατούσε και τους κινδύνους που εγκυμονούσε εσείς ναι μεν κλαδέψατε αλλά δεν πήγατε ποτέ να καθαρίσετε.. Αλήθεια, στην περίπτωση πυρκαγιάς έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί στην πόλη από τα παρατημένα κλαδιά και χόρτα που άφησε η υπηρεσία καθαριότητας?

Και αν περηφανεύεστε (δικαίως) σαν δημοτική αρχή για την λειτουργία του προγράμματος πόρτα πόρτα για την συγκομιδή των σκουπιδιών που θεσμοθέτησε η αείμνηστη Μυλωνάκη Χαρούλα, είστε περήφανοι που με αφορμή αυτή την υπηρεσία ήρθε ακόμα μια αύξηση Δημοτικών Τελών, στα ήδη αυξημένα και χωρίς απολύτως καμία διάκριση και δικαιοσύνη τέλη?

Ή μήπως η “κοινωνική ” πολιτική δεν είναι στην ατζέντα σας όταν εσείς πρέπει να την πράξετε?

Ή μήπως πιστεύετε ότι πρέπει να είστε συνέταιρος των επιχειρήσεων στα έσοδα τους αλλά όχι στα “προβλήματα ” τους ? Πόσα αλήθεια από τα έσοδα που έχετε σαν Δήμος από την Παλιά Πόλη επιστρέφουν σε αυτήν?

Και αν σε όλα τα παραπάνω κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχοι υπάρχει αδυναμία υλοποίησης τους που για χιλιάδες άλλους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος είναι προφανώς αυτονόητα , τότε πως και πότε θα λύσετε το πρόβλημα της στάθμευσης και της πρόσβασης στην Παλιά Πόλη??

Καταντήσατε την Παλιά Πόλη αφιλόξενη ακόμα και για τους κατοίκους της αφού δεν πράττετε τις αυτονόητες και τις πλέον οικονομικές λύσεις που σας έχουμε προτείνει με σκοπό ακόμα και οι λιγοστοί κάτοικοι να βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία για την πρόσβαση στα σπίτια τους.

Καταντήσατε την Παλιά Πόλη αφιλόξενη για τους επισκέπτες και όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν σε αυτή της κόβοντας εκατοντάδες θέσεις πάρκινγκ και μη κάνοντας τίποτα απολύτως για να τις αντικαταστήσετε.

Που είναι λοιπόν κ. Δήμαρχε και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι τα περιφερειακά πάρκινγκ που υποσχεθήκατε ξανά και ξανά και ξανά?

Που είναι τα δρομολόγια που ήδη εδώ και χρόνια θα λειτουργούσατε για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να μεταβούν στην Παλιά Πόλη? Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι ήδη στη διάθεση σας, γιατί λοιπόν δεν τα βγάζετε σε κυκλοφορία να αποσυμφορηθεί έστω και λίγο το κέντρο κι η Παλιά Πόλη?

Ποια είναι η εικόνα του ποδηλατόδρομου της Ακτή Κανάρη και της οδού Κυδωνίας που τόσο φανατικά εφαρμόσατε?

Ποια είναι τα σχέδια σας αν παύσετε όπως δηλώσατε την Ανατολική Τάφρο από χώρο στάθμευσης?

Ή μήπως σας ικανοποιεί η εικόνα της Δυτικής Τάφρου όπως είναι σήμερα και εξ ου και δεν τοποθετήστε δημόσια για αυτή?

Πως δίνονται άδειες για συναυλίες για τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε αλλά δεν επιτρέπεται η επίσκεψη του?

Σας καλούμε δημόσια να απαντήσετε για όλα τα παραπάνω αλλά και για δεκάδες θέματα που σας έχουμε κοινοποιήσει εδώ και χρόνια.

Σας καλούμε μάλιστα να επισκεφτούμε και να περπατήσουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας την Παλιά Πόλη για να δούμε αν είμαστε σε κάτι άδικοι ή υπερβολικοί.

Εμείς από την μεριά μας σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην υλοποίηση όσων εδώ και χρόνια έχετε υποσχεθεί διαφορετικά δεσμευόμαστε για μια σειρά κινητοποιήσεων σε συντονισμό με άλλους συλλόγους στην προσπάθεια μας να μείνει ΖΩΝΤΑΝΗ και να γίνει ΞΑΝΑ ΦΙΛΙΚΗ η Παλιά Πόλη για ΟΛΟΥΣ.»

The post Χανιά: “Κραυγή” απόγνωσης από τους καταστηματάρχες της παλιάς πόλης: “Τα προβλήματα “πνίγουν” την περιοχή…” first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram