Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Χανιά 19 Απριλίου 2024

Φαλάσαρνα: Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στην παραλία της Παχειάς Άμμου

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η εταιρεία «Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα Α.Ε.» επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες για τα εξής:

Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποίησε έκτακτο έλεγχο για την κίνηση και στάθμευση οχημάτων πέριξ της παραλίας Παχειάς Άμμου στα Φαλάσαρνα, δηλαδή στον μη οργανωμένο χώρο που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιείται από χιλιάδες επισκέπτες για τη στάθμευση των οχημάτων τους. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από έγγραφο του Δήμου Κισάμου και έκθεση αυτοψίας του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Στην έκθεση αυτοψίας που συνέταξε, το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι οικότοπος 2110.

Παράλληλα:

1. Αναγνωρίζει ότι «ως τώρα δεν υπήρχε κανονιστική διάταξη για τη διαχείριση της περιοχής».

2. Επισημαίνει ότι η έκταση αυτή δεν λειτουργεί «ως οργανωμένος χώρος στάθμευσης με την έννοια της καταβολής αντιτίμου».

3. Σημειώνει ότι «δεν μπορεί να συσχετιστεί η στάθμευση με τη λειτουργία των καταστημάτων εντός της έκτασης της παραλίας, καθώς οι λουόμενοι που παρκάρουν στην έκταση αυτή διαχέονται στην παραλία και εξυπηρετούνται και από άλλους παρόχους υπηρεσιών (ομπρελοκαθίσματα)».

4. Τονίζει πως «είναι γεγονός ότι η στάθμευση εκεί από ιδιώτες πραγματοποιείται πριν από την απόκτηση της έκτασης από την εταιρεία».

5. Υπογραμμίζει ότι «πράγματι ένα τμήμα της έκτασης με το androcymbium rechingeri έχει πλέον απομονωθεί και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση».

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία μας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του σπάνιου αυτού είδους, που πρέπει να προφυλαχθεί και να διατηρηθεί, προχώρησε κατά το παρελθόν, με αποκλειστικά δική της πρωτοβουλία, σε συγκεκριμένες ενέργειες προστασίας, με βάση επιστημονική μελέτη, την οποία εκπόνησε με δικά της έξοδα, κάτι που δεν είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία μας προχώρησε στην τοποθέτηση ξύλινων πασσάλων για να μην υπάρχει πρόσβαση οχημάτων, τόσο στους αμμόλοφους, όσο και στην έκταση όπου βρίσκεται ο κύριος πυρήνας που φύεται το androcymbium rechingeri.

Στην έκθεση αυτοψίας του, το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων τονίζει, επίσης, ότι «επειδή ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός, θα πρέπει να καταστεί σαφές από την ιδιοκτήτρια εταιρεία» (δηλαδή από την Εταιρεία μας) «στους τρίτους ότι εκεί δεν επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων και η στάθμευση».

Παράλληλα, το Κλιμάκιο κρίνει στην έκθεση αυτοψίας ότι «ο Δήμος Κισάμου θα πρέπει να εξετάσει την απομάκρυνση των πινακίδων που προτρέπουν την ελεύθερη στάθμευση στην παραλία από τον δημοτικό δρόμο».

Με βάση όλα τα παραπάνω, η Εταιρεία μας ενημερώνει τους πολίτες ότι προχώρησε στην τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων αναφορικά με την απαγόρευση της κίνησης και της στάθμευσης οχημάτων στον συγκεκριμένο ιδιωτικό χώρο, προκειμένου αυτό να καταστεί σαφές στους επισκέπτες, με βάση όσα αναφέρονται στην έκθεση αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναστάτωση που θα προκληθεί στην περιοχή των Φαλασάρνων καθώς ο μεγαλύτερος μη οργανωμένος χώρος στάθμευσης, που εξυπηρετούσε εδώ και δεκαετίες τους επισκέπτες, παύει, πλέον, να υφίσταται. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να σεβαστούμε -και αυτό πράττουμε ως Εταιρεία- την υφιστάμενη νομοθεσία και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτήν.

The post Φαλάσαρνα: Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στην παραλία της Παχειάς Άμμου first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram