Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Χανιά 30 Απριλίου 2024

Χανιά: Μ. Εβδομάδα σε κλίμα έντασης στην Μονή της Αγίας Τριάδας | φωτο

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ένταση επικράτησε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος την Κυριακή των Βαΐων, με τη Θεία Λειτουργία να διεξάγεται παρουσία… αστυνομίας.

Αιτία της έντασης ήταν η μη αποδοχή από τον Ηγούμενο της Μονής και αδελφό του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, της βούλησης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου,  όπως καταγράφηκε σε επιστολή που εστάλη από το Πατριαρχείο, σύμφωνα με την οποία, στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ζητείτο να χοροστατήσει ο βοηθός του Πατριάρχη και Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός .

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένταση με τους πάνω από 300, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστούς που είχαν μάθει ότι θα λειτουργούσε ο Επίσκοπος Δορυλαίου και είχαν πάει στη Μονή.

Τελικά, η Θεία Λειτουργία έγινε, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν… αποχωρήσεις από τη Μονή του Ηγουμένου αλλά και ιεροψαλτών, με τον κ. Δαμασκηνό ωστόσο τελικά να Λειτουργεί και να Κοινωνεί τους πιστούς.

Το ίδιο απόγευμα, όπως και χθες Μεγάλη Δευτέρα, στη Μονή μετέβη ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, προκειμένου να χοροστατήσει στις ακολουθίες, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να συνεχιστεί καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μητροπολίτης και ο Επίσκοπος βρέθηκαν δίπλα – δίπλα στην Ακολουθία του Νυμφίου το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, χωρίς να ανταλλάξουν ούτε βλέμμα!

The post Χανιά: Μ. Εβδομάδα σε κλίμα έντασης στην Μονή της Αγίας Τριάδας | φωτο first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram