Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Χανιά 08 Μαΐου 2024

ΚΚΕ Χανιά: 79 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την συμβολή των στρατιωτών του Κόκκινου στρατού, της ΕΣΣΔ που προσέφερε πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρών στην μεγάλη υπόθεση της νίκης απέναντι στον φασισμό.

79 χρόνια μετά την άνευ όρων παράδοση των Ναζιστικών στρατευμάτων στον Κόκκινο στρατό τιμάμε όσους πολέμησαν, έδωσαν την ζωή τους, βασανίστηκαν ώστε να συντριφτεί το Ναζιστικό τέρας. Όσο βρώμικο μελάνι και να χύσουν η ΕΕ και τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία, η ήττα του Ναζισμού απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού, των τεράστιων δυνατοτήτων του σοσιαλιστικού τρόπου παραγωγής.
Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ, στο Λένινγκραντ, μέσα στο Βερολίνο και τελικά η συντριβή του ναζισμού, έγιναν δυνατές χάρη στην ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, στα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.

Τιμάμε τους χιλιάδες που και στην χώρα μας στάθηκαν απέναντι στο ναζιστικό τέρας. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του ΚΚΕ που αποτέλεσε την ψυχή, τον αιμοδότη και τον καθοδηγητή του ΕΑΜ,του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων.Η ιστορία του αντιστασιακού κινήματος στην χώρα μας, όπως και η μεγάλη Αντιφαστιστική Νίκη των Λαών της Ευρώπης στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο αποδυκνείουν ότι όταν ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός , μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, όσο δυνατός και να φαίνεται.

79 χρόνια μετά εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί , με την χώρα μας να στηρίζει ενεργά τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τόσο στην Ουκρανία, όσο και την γενοκτονία που διεξάγει το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ απέναντι στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό.

Θέλουν ο ελληνικός λαός να στοιχηθεί πίσω από τα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, γιαυτό η ΕΕ και τα επιτελεία τους επιδιώκουν να ξαναγράψουν την ιστορία, εξισώνοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό, την ΕΣΣΔ με την Χιτλερική Γερμανία. Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η άντηληση των σωστών συμπερασμάτων που μπορούν να γίνουν όπλα για το εργατικό-λαϊκό κίνημα στις χώρες της ΕΕ. Στην κάλπη των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου τα αστικά κόμματα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση πρέπει να καταδικαστούν γιατί στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ-ΕΕ, στηρίζουν το έγκλημα που διεξάγεται στην Μέση Ανατολή, βάζοντας τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καλούν τον Χανιώτικο τιμώντας την επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Μνήμης των Λαών θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 33 Σοβιετικών Στρατιωτών που έπεσαν στην Κρήτη την περίοδο 1941-1945, στον Άγιο Λουκά την Πέμπτη 9 Μαϊου στις 9:30 π.μ.

The post ΚΚΕ Χανιά: 79 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram