Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 30 Απριλίου 2024

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για παιδιά και εφήβους: Στόχος η βελτίωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλη την Ευρώπη

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Sequence 02.00_01_14_22.Still091

Γιατροί πολλών ειδικοτήτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του Ευρωπαϊκού τομέα ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά που θα στοχεύει στην πρώιμη ανίχνευση προβλημάτων υγείας των νέων.

Η εν λόγω εφαρμογή στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για κάθε παιδί και έφηβο σε όλη την Ευρώπη και σχεδιάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Η εγκαινίαση της «Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους» του ΠΟΥ/Ευρώπης μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κάλυψη των τωρινών ελλείψεων, παρέχοντας εύκολα προσβάσιμες οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας για την πρώιμη ανίχνευση προβλημάτων υγείας νέων» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που επιτέλους έχουμε αυτό το εργαλείο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την πρόληψη της παχυσαρκίας και την διαχείριση ψυχικών προβλημάτων, ασθενειών» επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Σχεδόν χίλιες σελίδες, είναι πολλή δουλειά, τώρα όλες έχουν μετατραπεί σε ψηφιακό εργαλείο που είναι στα χέρια όλων, νοσηλευτών, γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οικογενειακών γιατρών, ειδικών ακόμη και της οικογένειας, είναι εύκολο να το καταλάβουν με κάποιο τρόπο» είπε ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης Joao Breda.

Ρεπορτάζ ΕΡΤNews: Ειρήνη Κυρίτση

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 10 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram