Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 10 Μαΐου 2024

Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα – Πολιτική κόντρα για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Turkey Greece

Στον οδικό χάρτη της θετικής ελληνοτουρκικής ατζέντας θα επικεντρωθούν οι συνομιλίες Μητσοτάκη – Ερντογάν, τη Δευτέρα στην Άγκυρα, καθώς δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συζήτηση πάνω στα μείζονα θέματα των θαλασσίων ζωνών. Η επίσκεψη του Έντι Ράμα την Κυριακή στην Αθήνα προκαλεί αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση να αντιτάσσει πως η επίσκεψη είναι ιδιωτικής φύσεως και δεν ήταν δυνατόν να την εμποδίσει.

Με στόχους τη διατήρηση του ήπιου κλίματος και των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, αλλά και αναζητώντας νέους τομείς συνεργασίας ταξιδεύει την Δευτέρα στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί για τέταρτη φορά τους τελευταίους μήνες με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, με την Τουρκία να τηρεί στο ακέραιο τις αναθεωρητικές θέσεις της για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν την πρόοδο στις 15 συμφωνίες της θετικής ατζέντας, θα ορίσουν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων μηνών, ενώ ενδέχεται να υπογραφούν πρωτόκολλα συνεργασίας στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας και της επιχειρηματικότητας.

Την αποτρεπτική ικανότητα του Ελληνικού Στρατού ανέδειξε από τη Σχολή Πεζικού ο Νίκος Δένδιας.

Την Κυριακή στην Αθήνα ο Ράμα

Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για την έλευση του Έντι Ράμα στην Αθήνα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη.

Για αφωνία, δύο ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ράμα, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του Έντι Ράμα θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Γαλάτσι.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram