Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Οικονομία 15 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Χριστόπουλος: Ποια υποχρέωση έχουν όσοι θέλουν να μπουν στις 120 δόσεις

Γιώργος Χριστόπουλος: Ποια υποχρέωση έχουν όσοι θέλουν να μπουν στις 120 δόσεις Γιώργος Χριστόπουλος: Ποια υποχρέωση έχουν όσοι θέλουν να μπουν στις 120 δόσεις Γιώργος Χριστόπουλος: Ποια υποχρέωση έχουν όσοι θέλουν να μπουν στις 120 δόσεις
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

xristopoulos

Στη νέα ρύθμιση για τους συνεπείς οφειλέτες αναφέρθηκε ο φοροτεχνικός κ. Γιώργος Χριστόπουλος.

Όπως εξήγησε «Έχουμε δύο ρυθμίσεις. Η μία είναι οι ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με αναβίωση των παλιών μας ρυθμίσεων που ήταν οι 72 ή 120 δόσεις. Άρα, είχα μια ρύθμιση την οποία δεν μπόρεσα να την εξυπηρετήσω και μου δίνει αυτή την ευκαιρία να αναβιώσω τη ρύθμιση. Τι σημαίνει αυτό; Αν έχω απλήρωτες 5 – 6 δόσεις ή 7 δόσεις ή 10 δόσεις, πρέπει να πληρώσω 2 δόσεις και να αναβιώσω αυτή τη ρύθμιση. Αυτό πρέπει να γίνει αυτό μέχρι 31 Ιουλίου. Ταυτόχρονα, αυτές τις άλλες δόσεις που δεν έχουν πληρωθεί, που τις έχασα και δεν μπόρεσα να τις πληρώσω, θα πάνε στο τέλος της ρύθμισης».

Και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα βάζει μερικές υποχρεώσεις. Θέλω να σου δώσω την αναβίωση, αλλά δεν θέλω να σε αφήσω να συνεχίζεις να είσαι ασυνεπής. Άρα υποχρεούσαι αν θα προτιμήσεις αυτή την αναβίωση, τυχόν οφειλές που έχεις εκτός από τη ρύθμιση αυτή που έχεις χάσει, να μου τις ρυθμίσεις και σου δίνω μία δυνατότητα στην πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεις. Άρα, τονίζω ζευγαρώνουμε την αναβίωση, με μια υποχρέωση».

Τι ισχύει για καινούργια χρέη και καινούριες οφειλές

«Πάμε στη δεύτερη ρύθμιση που είναι για τους συνεπείς. Εκεί λέει το εξής: μέχρι τον Νοέμβριο, σημείο αναφοράς 1η Νοεμβρίου του 2021, εξυπηρετούσες τις οφειλές, αλλά δημιούργησες μετά τις νέες κρίσεις τα νέα γεγονότα στις νέες δυσκολίες. Εκεί λοιπόν σου δίνω πάλι μια νέα ρύθμιση 36 ή 76 δόσεις και εδώ πάλι βάζει το πακέτο της υποχρέωσης των τρεχουσών. Με λίγα λόγια, ό, τι χρωστάς παλιό θέλω να φτιάξεις και τα καινούργια. Αυτό είναι το συμπέρασμα, το ηθικό δίδαγμα» καταλήγει ο κ. Χριστόπουλος.  

Πηγή: ΕΡΤ

Αναβίωση των 120 ή 72 δόσεων και νέα ρύθμιση για χρέη της ενεργειακής κρίσης – Τι θα ισχύσει, αναλυτικά παραδείγματα

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 78 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram