Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024
Τέχνες 18 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Μία συναυλία-“Eπιστροφή” στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Θεσσαλονίκη: Μία συναυλία-“Eπιστροφή” στο Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκη: Μία συναυλία-“Eπιστροφή” στο Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκη: Μία συναυλία-“Eπιστροφή” στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Screenshot_5

Ύστερα από μία πλούσια μουσική διαδρομή είκοσι χρόνων, ο Δημήτρης Μαραμής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 19 Απριλίου στο Goethe-Institut Thessaloniki, με μία μουσική παράσταση διαφορετική από τις άλλες. Με όχημα τραγούδια και μουσικές πάνω σε ποίηση των Federico Garcia Lorca, Κώστα Καρυωτάκη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Μαρίας Πολυδούρη, κ.ά., ο συνθέτης ενώνει τις δυνάμεις του με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη της νέας γενιάς Στέλιο Βραχνή, δημιουργώντας ένα σκηνικό-μουσικό σύμπαν με θέμα τον ανεκπλήρωτο πόθο και το ερωτικό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον συνθέτη, Δημήτρη Μαραμή, “η επιστροφή είναι μία πολύ ωραία λέξη, εδώ επιστρέφουμε στο τραγούδι, το αίσθημα και τους μικρούς χώρους…είναι άλλη η αμεσότητα και το να θέλεις να επικοινωνήσεις όχι μόνο ως μουσικός αλλά και ως άνθρωπος.”

Ο σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής, είπε ότι πρόκειται για μία συναυλία-συνάντηση, γεμάτη μουσική, ποίηση, κινήσεις κρυφές, προσωπικές εξομολογήσεις, με τέσσερις καλλιτέχνες επί σκηνής να παρασύρονται από την ανάγκη τους να εκφράσουν εκείνο που ποτέ δεν λέγεται. Και ό,τι δεν μπορεί να ειπωθεί γίνεται πάντα μουσική και σώμα.

Στην «Επιστροφή» ερμηνεύουν επί σκηνής οι ταλαντούχοι τραγουδιστές Νίκος Κύρτσος και Μέλα Γεροφώτη, η Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο και ο συνθέτης στο πιάνο, ενώ τη σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Στέλιος
Βραχνής
.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram