Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
Τοπικά 23 Οκτωβρίου 2023

Kρήτη: Ολοκληρώθηκε το 1ο συνέδριο Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Την Κυριακή, 22α Οκτωβρίου 2023, εορτή των εν Εφέσῳ επτά Παίδων και της Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών, τελέστηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, πρεσβυτέρων και διακόνων και με τη συμμετοχή των Συνέδρων και πολλών πιστών.

Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, ενώ τον Χορό Διηύθυνε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και συνέδεσε την εορτή της Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών με τη λήξη των εργασιών του 1ου Συνεδρίου Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας  για την προστασία του ανθρωπίνου προσώπου, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στην 32α επέτειο της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Αποστολικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.

Μετά την ευχαριστιακή Σύναξη και τη συζήτηση μεταξύ συνέδρων και ομιλητών που ακολούθησε στην Αίθουσα Αγωνιστών-Πινακοθήκη της Μονής, ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Μακάριος ανέγνωσε τα Πορίσματα του Συνεδρίου, τα οποία έγιναν εκθύμως δεκτά από τους Συνέδρους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την επιθυμία το Συνέδριο Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου να γίνει πλέον ετήσιος θεσμός και να συγκαλείται στη φιλόξενη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ευχαρίστησε εγκαρδίως εκ μέρους όλων των συνέδρων τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή και φιλοξενία του Συνεδρίου. Εκ μέρους της Συνάξεως ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την καθοριστική συμβολή του στην άρτια διοργάνωση και την λίαν επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του 1ου Συνεδρίου Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εν συνεχεία, άπαντες παρεκάθησαν σε επίσημο γεύμα στην Τράπεζα της Μονής, με την ευγενική φροντίδα του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου κ. Τίτου.

The post Kρήτη: Ολοκληρώθηκε το 1ο συνέδριο Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 129 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram