Τρίτη, 07 Μαΐου 2024
Κόσμος 26 Απριλίου 2024

Έτοιμα να εισβάλουν στη Ράφα τα ισραηλινά τανκς – «Θέτουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις», τονίζει η Χαμάς

Έτοιμα να εισβάλουν στη Ράφα τα ισραηλινά τανκς – «Θέτουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις», τονίζει η Χαμάς Έτοιμα να εισβάλουν στη Ράφα τα ισραηλινά τανκς – «Θέτουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις», τονίζει η Χαμάς Έτοιμα να εισβάλουν στη Ράφα τα ισραηλινά τανκς – «Θέτουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις», τονίζει η Χαμάς
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Israel Palestinians

Ισραηλινά άρματα μάχης συγκεντρώνονται στο νότιο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ενόψει της σχεδιαζόμενης χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα. Για τις κινήσεις του ισραηλινού στρατού στη νότια Γάζα συζήτησε το πολεμικό συμβούλιο, εγκρίνοντας παράλληλα νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός, η οποία περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο την απελευθέρωση 20 ομήρων, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ δεν θα πετύχει τους στόχους του στη Ράφα διαμηνύει από την πλευρά της η Χαμάς, προειδοποιώντας ότι τυχόν εισβολή στην πόλη αυτή της νότιας Γάζας θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, έκκληση για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων απευθύνουν οι ηγέτες 18 χωρών, πολίτες των οποίων κρατούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση στη Γάζα.

Καθώς ο ΟΗΕ προειδοποιεί για μία ακόμη φορά ότι η απειλή του λιμού δεν έχει εκλείψει στη βόρεια Γάζα, τρία πλοία με 5.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τον παλαιστινιακό θύλακα ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από την Κωνσταντινούπολη.

Μία αποστολή που ξυπνάει μνήμες από το 2010 όταν Ισραηλινοί κομάντο επέδραμαν στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, το οποίο επιχείρησε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Γάζα, και σκότωσαν δέκα ακτιβιστές. Ο αμερικανικός στρατός πάντως άρχισε να κατασκευάζει μία προβλήτα για τη διευκόλυνση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω θαλάσσης στη Γάζα.

Ισραήλ: Αναμένεται σήμερα αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για την επίτευξη συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων

Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, θα φτάσει στο Ισραήλ σήμερα Παρασκευή, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων. Όπως δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος ,το Στρατιωτικό Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη διαπραγματευτική ομάδα να πραγματοποιήσει τις συνομιλίες.

Υψηλόβαθμες ισραηλινές πηγές αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, Ισραηλινοί αξιωματούχοι παρουσίασαν προτάσεις για περισσότερη ευελιξία, ανοίγοντας το δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, επίσημη αιγυπτιακή πηγή δήλωσε ότι όλες οι επικοινωνίες που πραγματοποιεί η Αίγυπτος με όλα τα μέρη σχετικά με τη Γάζα στοχεύουν να σταματήσουν την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας και να καθιερώσουν κατάσταση εκεχειρίας.

Αυτή η έντονη αιγυπτιακή διπλωματική δραστηριότητα έρχεται υπό το φως της υποβάθμισης του ρόλου του Κατάρ στη διαμεσολάβηση. Το Κάιρο ανέλαβε να προσπαθήσει να αποτρέψει μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών Ισραήλ-Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός και η λιβανική Χεζμπολάχ συνέχιζαν να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά τη νύχτα της Πέμπτης (25/4) προς Παρασκευή, ενώ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία αναμένεται στο Ισραήλ, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση κάποιων ομήρων.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν λόγο περί εκτοξεύσεων «δύο αντιαρματικών πυραύλων» από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα και πρόσθεσαν ότι έπληξαν τα σημεία από όπου έγιναν με το πυροβολικό.

Παράλληλα, αεροσκάφη βομβάρδισαν «υποδομές» της Χεζμπολάχ στον τομέα Κφαρσούμπα, πρόσθεσαν.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ, λιβανικό σιιτικό κίνημα υποστηριζόμενο από το Ιράν, σύμμαχος της Χαμάς, ανέλαβε την ευθύνη για πυρά που «έπληξαν» ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα των δυο κρατών.

Την ίδια ώρα, τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς διογκώνεται το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Γάζα με νέες ταραχές κι εκατοντάδες συλλήψεις να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο σε ορισμένα απο τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram