Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024
Κόσμος 26 Απριλίου 2024

Περιοδεία του Ιάπωνα πρωθυπουργού σε Γαλλία, Βραζιλία, Παραγουάη την επόμενη εβδομάδα

Περιοδεία του Ιάπωνα πρωθυπουργού σε Γαλλία, Βραζιλία, Παραγουάη την επόμενη εβδομάδα Περιοδεία του Ιάπωνα πρωθυπουργού σε Γαλλία, Βραζιλία, Παραγουάη την επόμενη εβδομάδα Περιοδεία του Ιάπωνα πρωθυπουργού σε Γαλλία, Βραζιλία, Παραγουάη την επόμενη εβδομάδα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Japan Politics Kishida

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, θα ταξιδέψει στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα, στη συνέχεια στη Βραζιλία και την Παραγουάη, καθώς το ιαπωνικό αρχιπέλαγος επιδιώκει να ενισχύσει τους δεσμούς του με τη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του την Παρασκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εξαήμερη περιοδεία του, από την ερχόμενη Τετάρτη έως τις 6 Μαΐου, θα ξεκινήσει από το Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο συνεδρίασης του Συμβουλίου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ΟΟΣΑ), του οποίου θα προεδρεύει φέτος η Ιαπωνία.

Στη συνέχεια, ο Kishida θα πάρει το αεροπλάνο για τη Βραζιλία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva.

“Φέτος, η Βραζιλία προεδρεύει της G20 και το Περού προεδρεύει του APEC (Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού). Αυτή είναι η χρονιά της Λατινικής Αμερικής και αυτό είναι το κέντρο της προσοχής του κόσμου”, δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Yoshimasa Havashi.

«Η Ιαπωνία θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσει τις σχέσεις της με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής», πρόσθεσε.

Κατά τη συνάντηση του με τον Λούλα, ο Kishida αναμένεται να υπογράψει μια διμερή συμφωνία συνεργασίας σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από εκπροσώπους περίπου 40 ιαπωνικών εταιρειών, που ελπίζουν να συνάψουν σημαντικές συμβάσεις στον τομέα των πράσινων τεχνολογιών, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Τον περασμένο μήνα, ο ιαπωνικός γίγαντας αυτοκινήτων Toyota ανακοίνωσε ένα επενδυτικό σχέδιο 11 δισεκατομμυρίων ρεάλ (2 δισεκατομμύρια ευρώ) για την ενίσχυση της παραγωγής υβριδικών οχημάτων στη Βραζιλία.

Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 4 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram