Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Κόσμος 02 Μαΐου 2024

Επίθεση με εύφλεκτες ουσίες σε ιστορική εβραϊκή συναγωγή στη Βαρσοβία

Επίθεση με εύφλεκτες ουσίες σε ιστορική εβραϊκή συναγωγή στη Βαρσοβία Επίθεση με εύφλεκτες ουσίες σε ιστορική εβραϊκή συναγωγή στη Βαρσοβία Επίθεση με εύφλεκτες ουσίες σε ιστορική εβραϊκή συναγωγή στη Βαρσοβία
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Poland Synagogue Attacked

Η πολωνική αστυνομία συνέλαβε χθες Τετάρτη έναν 16χρονο έφηβο  για επίθεση με εύφλεκτη ουσία στην ιστορική εβραϊκή συναγωγή του Νόζυκ στη Βαρσοβία, σε ένα περιστατικό που προκάλεσε την καταδίκη όλων των Πολωνών πολιτικών ηγετών.

Από την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), δεν τραυματίστηκε κανείς, δήλωσε ο αρχιραβίνος της Πολωνίας Μίκαελ Σούντριτς, που ενημέρωσε ότι κινδύνευσε η βιβλιοθήκη της συναγωγής και διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για αντισημιτισμό, όταν ρωτήθηκε για ένα πιθανό κίνητρο.

Ο αρχιραβίνος Michael Schudrich θεωρεί τον αντισημιτισμό ως μοναδικό κίνητρο για την επίθεση (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας στην Πολωνία δήλωσαν ότι το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται να δείχνει ότι τρεις βόμβες μολότοφ πετάχτηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να είναι σαφές αν εμπλέκονταν ένας ή περισσότεροι δράστες.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Πολωνία, Γιάκοφ Λίβνε, επεσήμανε ότι η συναγωγή Νόζυκ ήταν η μόνη στη Βαρσοβία που επέζησε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος και συνέχισε λέγοντας ότι “οι εξωφρενικές αντισημιτικές επιθέσεις όπως αυτή δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σήμερα. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα χαρακτήρισε την επίθεση ντροπιαστική. “Δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό και μίσος στην Πολωνία” ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιθέσεις εναντίον Εβραίων και εβραϊκών στόχων έχουν αυξηθεί παγκοσμίως από τότε που ξεκίνησε η ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram