Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Κόσμος 02 Μαΐου 2024

Γερμανία: Εμπρησμός από αριστερούς εξτρεμιστές στο σπίτι του γενικού Διευθυντή της Rheinmetall

Γερμανία: Εμπρησμός από αριστερούς εξτρεμιστές στο σπίτι του γενικού Διευθυντή της Rheinmetall Γερμανία: Εμπρησμός από αριστερούς εξτρεμιστές στο σπίτι του γενικού Διευθυντή της Rheinmetall Γερμανία: Εμπρησμός από αριστερούς εξτρεμιστές στο σπίτι του γενικού Διευθυντή της Rheinmetall
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Αριστεροί εξτρεμιστές του γερμανικού κινήματος RAF πυρπόλησαν ένα υπόστεγο  στην περιουσία του γενικού διευθυντή της εταιρείας Rheinmetall, Armin Papperger, κατηγορώντας τον ότι κέρδιζε από τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, αναφέρει η Bild.

Η επίθεση έγινε στις 29 Απριλίου στο Hermannsburg της Κάτω Σαξονίας και είχε στόχο ένα υπόστεγο κήπου. Οι άγνωστοι δράστες δημοσίευσαν αργότερα μια επιστολή στο Διαδίκτυο αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την πυρκαγιά στην ιδιοκτησία του Papperger.

Αναφέρουν ότι «η Rheinmetall είναι μια από τις εταιρείες που επωφελούνται από τη λεγόμενη Zeitenwende», που είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι γερμανικές αρχές για να περιγράψουν την αλλαγή στην αμυντική πολιτική, μετά τον ολοκληρωτικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται επίσης ότι η εταιρεία όπλων συσσωρεύει «διάφορους παλιούς τύπους τεθωρακισμένων οχημάτων», «τα οποία θα μπορούσαν τώρα να πουληθούν στην Ουκρανία», έτσι ώστε «η Rheinmetall όχι μόνο να σχεδιάζει, αλλά να παράγει και να σκοτώνει σε εθνική κλίμακα».

Στο τέλος της επιστολής, οι συντάκτες αναφέρονται σε ένα φυλακισμένο μέλος της RAF, τη Daniela Klette. Ζητούν  την απελευθέρωση της και προτρέπουν σε επιθέσεις στις δυναμεις επιβολής του νόμου:

 «Δύναμη και τύχη σε όλους όσους κρύβονται από τη ριζοσπαστική αριστερά και όσους συμφωνούν να επιτεθείτε μαχητικά στις δυνάμεις ασφαλείας!». – λέει το μήνυμα.

Η πρώην αριστερή τρομοκράτης Daniela Klette, η οποία κρυβόταν για περισσότερα από 30 χρόνια, συνελήφθη στο Βερολίνο νωρίτερα φέτος. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο διαμέρισμα όπου κρατήθηκε η Klette, βρέθηκε μια χειροβομβίδα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.

Από την αρχή της μεγάλης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Rheinmetall έχει δεχτεί μια σειρά από παραγγελίες για την προμήθεια όπλων στο Κίεβο και ανακοίνωσε το άνοιγμα πολλών εργοστασίων στην Ουκρανία, αναλαμβάνοντας την Automecanica Mediaş και στη Ρουμανία.

Η κρατική ασφάλεια έχει αναλάβει την έρευνα και επί του παρόντος επαληθεύει τη γνησιότητα της επιστολής των εξτρεμιστών.

Πηγή: news.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram