Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Κόσμος 02 Μαΐου 2024

Ικανοποίηση στη Λευκωσία από την εξαγγελία της φον ντερ Λάιεν – Ανακοίνωσε πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο

Ικανοποίηση στη Λευκωσία από την εξαγγελία της φον ντερ Λάιεν – Ανακοίνωσε πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο Ικανοποίηση στη Λευκωσία από την εξαγγελία της φον ντερ Λάιεν – Ανακοίνωσε πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο Ικανοποίηση στη Λευκωσία από την εξαγγελία της φον ντερ Λάιεν – Ανακοίνωσε πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Screenshot 2024-05-02 at 15.17.37

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε οικονομικό πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό μαζί τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι.

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Κωστής Κωνσταντίνου

«Μπορώ να ανακοινώσω οικονομικό πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από φέτος έως το 2027. Θέλουμε να συμβάλουμε στην κοινωνικοοικονομική σταθερότητα του Λιβάνου», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Τόνισε παράλληλα ότι η ΕΕ δεσμεύεται να διατηρηθούν ανοιχτές στην Ευρώπη νόμιμες οδοί «και να μεταφέρουμε πρόσφυγες από τον Λίβανο στην ΕΕ», όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ταυτόχρονα βασιζόμαστε στην καλή συνεργασία μαζί σας για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και την καταπολέμηση της εμπορίας μεταναστών», είπε. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η ευημερία των κοινοτήτων υποδοχής και των Σύρων προσφύγων. «Από το 2011», υπογράμμισε, «η ΕΕ στηρίζει τον Λίβανο με 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ – όχι μόνο για τους Σύρους πρόσφυγες, αλλά και για τις κοινότητες υποδοχής. Σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να το πράττει.

Ικανοποίηση στη Λευκωσία

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την εξέλιξη η οποία ας σημειωθεί καταγράφεται με τον διπλασιασμό της βοήθειας που αρχικά είχε προβλεφθεί από τις Βρυξέλλες. Με την κατάληξη αυτή όχι μόνο λύνεται ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο εμφανίστηκε στις αρχές του έτους με τον πολλαπλασιασμό των ροών, δίνοντας τροφή στην ακροδεξιά και το ΕΛΑΜ το αδελφό κόμμα της εγκληματικής πλέον οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αλλά και διότι μέσα από αυτήν την επιτυχία η Κύπρος αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει ρόλο στην περιοχή και μάλιστα άμεσο και καθοριστικό. Ενδεικτική άλλωστε είναι και η δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη ότι η Κύπρος έχει πια γίνει ένα νέο κέντρο βάρους της Ένωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 10 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram