Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Κόσμος 06 Μαΐου 2024

«Βαθιά ανήσυχος» για τη Ράφα ο Σούνακ — Διαμαρτυρίες σε Κέμπριτζ και Οξφόρδη

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

CSKL0072-770x513

Αντιδρώντας στη διαταγή εκκένωσης αμάχων του Ισραηλινού Στρατού σε περιοχές της νοτιότερης πόλης, είπε ότι οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα κινδύνευε να καταφύγουν οι άμαχοι εκεί και η βοήθεια να έρθει στη Γάζα. «Έχω πει αυτά τα σημεία επανειλημμένα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου», είπε ο κ. Σουνάκ.

Λονδίνο — Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα όλων θα πρέπει τώρα να είναι να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων και μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η ταλαιπωρία, και αυτό θα συνεχίσω να καλώ όλα τα μέρη να κάνουν», είπε. 

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δήλωσε ότι δεν θα ανεχτεί «τον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία, οποιαδήποτε άλλη μορφή φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους ή άλλη παράνομη δραστηριότητα» μετά την έναρξη διαμαρτυρίας φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων. 

Το πανεπιστήμιο σε δήλωση του στο Sky News ότι είναι «πλήρως προσηλωμένο στην ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελευθερία του λόγου στο πλαίσιο του νόμου και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία». 

Πρόσθεσε: «Ζητάμε από όλους στην κοινότητά μας να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με κατανόηση και ενσυναίσθηση. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλου του προσωπικού και των φοιτητών».

Οι φοιτητές έστησαν σκηνές έξω από το King’s College, όπου απαιτούν από το πανεπιστήμιο να αποκαλύψει τους οικονομικούς και επαγγελματικούς δεσμούς του με οργανισμούς που θεωρούν ότι είναι συνένοχοι στη σύγκρουση και να πάψει τη συνεργασία του με τέτοιους οργανισμούς. 

Παρόμοια διαμαρτυρία πραγματοποιείται και στην Οξφόρδη, όπου φοιτητές έχουν κατασκηνώσει έξω από το Μουσείο Pitt Rivers στο κέντρο της πόλης.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram