Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Κόσμος 09 Μαΐου 2024

Ισραήλ για λήξη διαπραγματεύσεων: Προχωράμε στις επιχειρήσεις στη Ράφα – Νετανιάχου: Θα πολεμήσουμε ακόμη και μόνοι

Ισραήλ για λήξη διαπραγματεύσεων: Προχωράμε στις επιχειρήσεις στη Ράφα – Νετανιάχου: Θα πολεμήσουμε ακόμη και μόνοι Ισραήλ για λήξη διαπραγματεύσεων: Προχωράμε στις επιχειρήσεις στη Ράφα – Νετανιάχου: Θα πολεμήσουμε ακόμη και μόνοι Ισραήλ για λήξη διαπραγματεύσεων: Προχωράμε στις επιχειρήσεις στη Ράφα – Νετανιάχου: Θα πολεμήσουμε ακόμη και μόνοι
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Η ισραηλινή αντιπροσωπεία επιστρέφει ήδη από το Κάιρο και το Ισραήλ θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Ράφα και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως ήταν προγραμματισμένο», όπως ανακοινώθηκε από το Τελ Αβίβ, ενώ ένας ακόμη γύρος συνομιλιών έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μπ. Νετανιάχου εμφανίστηκε να αγνοεί την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν ορισμένες προμήθειες όπλων στο Ισραήλ αν επιτεθεί στη Ράφα: «Όπως έχω ξαναπεί, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ «θα μείνει μόνο του» αν χρειαστεί. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διαβεβαίωνε την ίδια ώρα ότι «το Ισραήλ έχει τα απαραίτητα πυρομαχικά για να εκτελέσει το σχέδιο του στη Ράφα».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα αποδυνάμωνε το Ισραήλ σχετικά με τις συνομιλίες για απελευθέρωση των ομήρων και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να συνεργάζεται με το Ισραήλ για τροποποιήσεις στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλε η Χαμάς.

Λευκός Οίκος: Μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις μαζί για να κερδηθεί ο πόλεμος

Ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, αναχώρησε από το Κάιρο, αλλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει, τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν στηρίζουν χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, είναι το πάγιο πλεόν μήνυμα που επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την ώρα που περιγράφεται ρήξη μεταξύ Μπάιντεν – Νετανιάχου.

Ο Τζον Κίρμπι τόνισε πάντως ότι η ήττα της Χαμάς αποτελεί κοινό στόχο Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ αλλά «δεν θα επιταχυνθεί με την επιχείρηση της Ράφα». Επισημαίνεται επίσης ότι ο Λευκός Οίκος, προτείνει άλλους τρόπους εξάρθρωσης της Χαμάς, και ότι συνεχίζουν να μιλάνε με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα για αυτούς τους τρόπους
όπως αναφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, “μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις μαζί  για να κερδηθεί ο πόλεμος

Η Ουάσινγκτον αναστέλει την παράδοση όπλων στο Ισραήλ, με μήνυμα αποτροπής της χερσαίας εισβολής στη Ράφα αλλά εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων.

 Ο Τζο Μπάιντεν επικρίνεται ότι άγεται και φέρεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος των Δημοκρατικών, καθώς παραδέχτηκε ότι οι ιδιαίτερα ισχυρές βόμβες των 900 κιλών έχουν χρησιμοποιηθεί για να σκοτωθούν άμαχοι στη Γάζα και ανακοίνωσε ότι το επόμενο φορτίο δεν θα παραδοθεί στο Ισραήλ, όσο παραμένουν σε ισχύ τα σχέδια χερσαίας εισβολής στη Ράφα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι στηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς και οδηγεί τον κόσμο στον Τρίτο παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ βετεράνοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές όπως ο Λίντσει Γκρείαμ, κάνουν λόγο για μεγάλο λάθος.

Ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ τονίζει ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει πρόβλημα στη μάχη εναντίον της Χαμάς.

Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του Ιταμάν Μπεν Γκβιρ, του ακροδεξιού εταίρου του Νετανιάχου στο Χ, που ανέφερε ότι «η Χαμάς αγαπά τον Μπάιντεν».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 10 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram