Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Κόσμος 10 Μαΐου 2024

Παναμάς: Σε επαναπροώθηση μεταναστών από την Κολομβία μέσω της ζούγκλας Ντάριεν δεσμεύτηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος Χ. Μουλίνο

Παναμάς: Σε επαναπροώθηση μεταναστών  από την Κολομβία μέσω της ζούγκλας Ντάριεν δεσμεύτηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος Χ. Μουλίνο Παναμάς: Σε επαναπροώθηση μεταναστών από την Κολομβία μέσω της ζούγκλας Ντάριεν δεσμεύτηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος Χ. Μουλίνο Παναμάς: Σε επαναπροώθηση μεταναστών από την Κολομβία μέσω της ζούγκλας Ντάριεν δεσμεύτηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος Χ. Μουλίνο
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ο νικητής των εκλογών της Κυριακής και από την 1η Ιουλίου επισήμως πρόεδρος του Παναμά, Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, δεσμεύτηκε χθες Πέμπτη πως θα επαναπροωθεί μετανάστες που διασχίζουν τη ζούγκλα Νταριέν όπου εισέρχονται από τη γειτονική Κολομβία, κινούμενοι προς βορρά, με την ελπίδα να φθάσουν τελικά στις ΗΠΑ.

«Θα αρχίσουμε, με διεθνή βοήθεια, διαδικασία επαναπατρισμών, τηρώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλων όσοι βρίσκονται εκεί», είπε ο κ. Μουλίνο, ο οποίος την Κυριακή εξελέγη αρχηγός του κράτους στη χώρα που αποτελεί τμήμα της λεγόμενης κεντροαμερικανικής μεταναστευτικής οδού.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος πολύ πρόσφατα στις 16 Απριλίου υποσχέθηκε να «κλείσει» τη ζούγκλα του Νταριέν, που έχει έκταση 5,75 εκατ. στρεμμάτων και μήκος 266 χιλιομέτρων κι αποτελεί φυσικό σύνορο του Παναμά και της Κολομβίας, ώστε να μην εισέρχονται πλέον μετανάστες.

Την περασμένη χρονιά πάνω από 520.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους υπήκοοι Βενεζουέλας, διέσχισαν την αφιλόξενη και γεμάτη κινδύνους ζούγκλα. Το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, ο αριθμός των μεταναστών που μπήκαν παράτυπα στον Παναμά υπολογίζεται πως ανήλθε σε 110.000, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram