Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 05 Μαΐου 2024

Στ. Κασσελάκης: Δυσφορία για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κέρκυρας – Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

kasselakis

Με ένα αιχμηρό αναστάσιμο κήρυγμα ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος έβαλε και πάλι στο στόχαστρό του όσους ψήφισαν τo νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών εκείνη την ώρα στην αναστάσιμη λειτουργία. Πάντως λίγο αργότερα, στην εξέδρα των επισήμων, πλησίασε και φίλησε σταυρωτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς του «Χριστός Ανέστη λεβέντη μου».

O Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, λίγο μετά το Χριστός Ανέστη, ασπάζεται τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και το σύζυγο του Τάιλερ ΜακΜπέθ ανταλλάσσοντας ευχές.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στο μήνυμά του που διαβάστηκε, κατά τη διάρκεια της τελετής της Ανάστασης στο Πάλκο της Πλατείας Σπιανάδας ο Μητροπολίτης Νεκτάριος χρησιμοποίησε ακραίο λόγο κατά του πολιτικού συστήματος και των δικαιωματιστών.

«Διαπιστώνουμε ότι στην πατρίδα μας κυριαρχούν η πνευματική αδιαφορία, η αποδόμηση της κοινωνίας, η βία, ο ευτελισμός της ανθρωπίνης φύσεως, ένας ψευδο-δικαιωματισμός μειοψηφιών που επιβάλλονται με τρόπο ολοκληρωτικό, η κατάλυση των αξιών και των παραδόσεων. Και όλα αυτά διότι ο άνθρωπος αφέθηκε στην κυριαρχία του σαρκικού φρονήματος σε όλες τις διαστάσεις της ζωής», είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε την ώρα της ανάγνωσης μειδιώντας, στο άκουσμα των ακραίων θέσεων του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Στη δήλωσή του ο κ. Κασσελάκης μίλησε για την ειρήνη, αποφεύγοντας κάθε σχόλιο για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κερκύρας. «Αγάπη, αλληλεγγύη και ειρήνη στον κόσμο. Ειρήνη στον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε άμαχους συνανθρώπους μας. Μπορεί να είναι μακριά από εμάς εδώ στην Ελλάδα σήμερα, σε μια χαρμόσυνη στιγμή, αλλά δεν παύουν να είναι συνάνθρωποί μας και δεν μπορούμε να τους αφήνουμε να σκοτώνονται με αυτόν τον βάναυσο τρόπο. Πρέπει να έχουμε ειρήνη στην Παλαιστίνη».

Οι δηλώσεις Μητροπολίτη Νεκτάριου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή Αλ. Αυλωνίτη. «Με ενόχλησε. Με ενόχλησε, όπως ενόχλησε και τον πρόεδρο. Πρέπει κάποια στιγμή ο Μητροπολίτης να αρχίσει να είναι πιο ευγενικός, ειδικά σε μια τέτοια θρησκευτική τελετή και να μην κατηγορεί την κοινωνία συνεχώς ότι όλη είναι αμαρτωλή. Ας ψάξει λοιπόν και η Εκκλησία να δει μήπως έχει και αυτή αμαρτίες και ίσα δικαιώματα. Δικαιωματιστές είναι εκείνοι που έφεραν την κοινωνία μπροστά».

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας δήλωνε τις προηγούμενες μέρες ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στην εκκλησία οι πολιτικοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι «εγώ θα πάω και ας τολμήσει να με διώξει».

Στο χθεσινό του μήνυμα του ο Μητροπολίτης ανέφερε και ποια ηγεσία νοσταλγεί. «Νοσταλγούμε την παρουσία αληθινών ηγετών, οι οποίοι να μας εμπνεύσουν οδούς φρονήσεως, αξιοπρέπειας, υπερβάσεως της αμαρτίας, πίστεως πρώτα στον Θεό και μαζί στον άνθρωπο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τις δηλώσεις του, επικρότησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Αυτός είναι ΑΞΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ!» τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του στο Χ.

Η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Την αλλαγή συσχετισμών και αμφισβήτηση της κυριαρχίας Μητσοτάκη, προτάσσει η αξιωματική αντιπολίτευση με ατζέντα την πρόταση 12 σημείων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • ακρίβεια – αισχροκέρδεια
  • έκτακτος φόρος 90% σε υπερκέρδη διυλιστηρίων & τραπεζών
  • επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
  • Κράτος Δικαίου
  • Τέμπη – Μάτι
  • Παρακολουθήσεις

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που θα σπάσει την αλαζονεία.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τους Παξούς.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram