Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 08 Μαΐου 2024

Σφοδρή κυβερνητική αντίδραση για τις δηλώσεις Κασσελάκη για τα Τέμπη – Για «Πολακισμό» κάνει λόγο η ΝΔ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

kasselakis-kozani

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσε δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία έκανε λόγο για υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά. Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα και μιλά για «Πολλακισμό», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι και εγκαλεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών.

Νέο κύκλο πολίτικης αντιπαράθεσης έχει προκαλέσει η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μιλώντας με πολίτες στην Πρέβεζα, και αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπων, έκανε λόγο για υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά. «Και άλλοι που το παίζουν πατριώτες και θρησκευόμενοι συγκαλύπτουν εγκλήματα, κυριολεκτικά εγκλήματα. Πάνε και φιλάνε τα χέρια μέσα στο Πάσχα αλλά ψηφίζουν και συγκαλύπτουν υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η απάντηση της ΝΔ, που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «Πολακισμό», σημειώνοντας ότι η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η κατηφόρα δεν έχουν τελειωμό. «Κάποτε τέτοιες δηλώσεις έκανε ο κ. Πολάκης και ζητούσαμε μάταια από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις. Τώρα πια τις δηλώσεις αυτές τις κάνει η ίδια η ηγεσία, επιβεβαιώνοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ο Πολακισμός δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά είναι επίσημα η νέα ταυτότητα του κόμματος. Να τον χαίρονται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Με ανάρτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στα πυρά της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι πολιτικοί που φιλάνε χέρια το Πάσχα και παριστάνουν τους ευσεβείς, συγκαλύπτουν στη Βουλή εγκλήματα με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών, ενώ έκανε λόγο για συνενοχή. «Υπάρχει ένας απλός τρόπος για τον Πρωθυπουργό να εξαιρέσει τον εαυτό του και τους βουλευτές του από αυτήν τη συνομοταξία: Το κατηγορητήριο για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή το έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνυπογράφουν και παραπέμπεται ο υπουργός των Τεμπών στη δικαιοσύνη. Δε θα το κάνουν ποτέ. Γι’ αυτούς, η προστασία του τζακιού προηγείται της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς» υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του.

Για παρερμηνεία των δηλώσεων Κασσελάκη, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, και επανέφερε στο τραπέζι την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μολονότι είχε την ευκαιρία δεν κατέθεσε ποτέ πρόταση για σύσταση προανακριτκής επιτροπής.

«Το να περιφερόμαστε σε κανάλια και σε στούντιο ή στον δρόμο και να μιλάμε για δολοφόνους υπουργούς δε βοηθάει στην ποιότητα του διαλόγου» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ενώ η κ. Κεχαγιά τόνισε ότι «Δεν μίλησε κανείς για δολοφόνους υπουργούς και παρακαλώ να μην παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης[…]».

Αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη, πήρε ο Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας ότι δε βοηθάνε τέτοιου είδους δηλώσεις «όπως δεν βοήθησε και η εργαλειοποίηση της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι από τη Νέα Δημοκρατία».

Η αντιπαράθεση που ξέσπασε αναμένεται να έχει και συνέχεια.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 8 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram